Greenhouse i Ekostaden Augustenborg

Vårt gröna livsstilsboende gör det enkelt att ha en modern och klimatsmart livsstil. Ett boende utöver det vanliga där det är lätt att göra rätt!

Fakta om Greeenhouse hållbara koncept (PDF-dokument, 6,7 MB)

Planritningar (PDF-dokument, 3,9 MB)

Fact sheet in english

I Greenhouse får du ett hem som är innovativt inom energi, miljöteknik, odling, livsstilsfrågor och social gemenskap. Greenhouse är certifierat enligt Passivhus och Miljöbyggnad Guld och har bland annat odlingsbalkonger, gemensam takträdgård med växthus, gröna tak, solceller, enkla och smarta lösningar för källsortering samt separat mätning och debitering av varmvatten och el. Boende i Greenhouse har möjlighet att engagera sig i olika grupper som arrangerar sociala evenemang, håller kurser och tar hand om gemensamma ytor. Se filmen om hur det är att leva och bo Greenhouse

Om våra odlingslägenheter i höghuset

I höghuset har samtliga lägenheter odlingsbalkonger om 20 kvadratmeter med 11 meter lång odlingsyta som skapar fantastiska möjligheter till odling. Balkongen är indelad i två klimatzoner – en del är inglasad för att förlänga odlingssäsongen medan en del är öppen. Balkongen är försedd med vattenutkastare och golvbrunn. Varje lägenhet har två utgångar till balkongen och en liten växtverkstad för hantering av plantor.

Om våra etagelägenheter med terrasser

Etagelägenheterna beskrivs bäst som radhus. Skillnaden mot andra radhus är att det finns ett radhus ovan eller under det egna huset. Varje etagelägenhet har en egen uteplats och egen ingång.

Lådcykelpool och smart resande

I Greenhouse finns en lådcykelpool där boende kan boka och låna två lådcyklar. Det finns gott om cykelplatser både ute och inne och en cykelverkstad med verktyg och instruktioner om hur du till exempel lagar en punktering. Det finns flera vägar ner till källaren med taggläsare eller hiss. I cykelkällaren finns även låsbara skåp för att ladda elcykelbatterier. I Greenhouse vill vi att cykeln ska vara första valet vid nära transporter men för längre resor erbjuder vi också gratis medlemskap i 5 år i en bilpool. 16 parkeringsplatser finns i garaget varav två med laddstolpar.

Gemensam odling

Den över 200 kvadratmeter stora takterrassen används för gemensam odling. Det kupolformade växthuset är en naturlig träffpunkt, men också en möjlighet att odla mer exotiska grödor. Husets fjortonde våning kan användas av alla i huset och bjuder på en fantastik utsikt och frostfri vinterförvaring av växter.

Att hyra i Greenhouse

Lediga lägenheter utannonseras på boplatssyd.se. Till skillnad från andra lägenheter sker tilldelningen utifrån intresse för konceptet Greenhouse i kombination med kötiden hos Boplats Syd. Läs om det här.

Forskning och utvärdering

Många av de innovationer och nya lösningar som vi testat i Greenhouse har följts upp och utvärderats av oberoende forskare. Här kan du läsa KTHs rapport (PDF-dokument, 857 kB) om klimatsmart livsstil i Greenhouse. En sammafattning (PDF-dokument, 1004 kB)hittar du här.

Om Ekostaden Augustenborg

Greenhouse ligger i Ekostaden Augustenborg som har en lång historia av omfattande satsningar för ett mer socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbart bostadsområde. Här finns ett unikt öppet dagvattensystem, gröna tak, miljöhus och gröna utemiljöer. Ekostaden är idag ett testområde för MKB:s nya miljölösningar. Här har många goda idéer testats och utvecklats tillsammans med boende i området.

Bildgalleri

Karta

Karta som visar hur du hittar hit

Adress:

, Malmö Sverige

Byggstatus

Klart

Fakta om Greenhouse i Augustenborg: Klart

Byggstart:
2014. Inflyttat 2016
Uthyrning:
Lediga lägenheter publiceras på Boplats Syd.
Antal lägenheter:
19 stycken 2 rum och kök
13 stycken 3 rum och kök
4 stycken 4 rum och kök
8 stycken 5 rum och kök
12 stycken studentrum i kollektivboende
Antal lokaler:
4 st
Parkeringar/bilplatser:
Ja 16 garageplatser, medlemskap i bilpool ingår i 5 år
Balkong/terrass/uteplats:
Ja till alla lägenheter
Internet/TV/telefoni:
MKB Net, Connect TV
Arkitekt:
Jaenecke Arkitekter
Entreprenör:
NCC

Området Augustenborg

Det centralt placerade området Ekostaden Augustenborg präglas av 50-talsarkitektur, lummig grönska, närhet till centrum, små dammar och kanaler som vattenfylls vid regn. Det bästa med att bo i Augustenborg, enligt de som bor där, är den fina grannsämjan, de härliga grönområdena och dammarna! I Ekostaden Augustenborg bor du i en grön och världskänd stadsdel. Hit lockas besökare från hela…

Mer om Augustenborg

Finns i området

  • Mataffär
  • Lekplats
  • Grundskola
  • Förskola