Att bo hos oss

När du bor hos oss vill vi göra det enkelt för dig att bo bekymmersfritt. Läckande kranar och gräsklippning tar vi hand om.

Ny lag från i oktober 2019

Den 1 oktober 2019 infördes nya strängare regler mot otillåten andrahandsuthyrning. Även reglerna kring lägenhetsbyten och handel med hyreskontrakt skärptes. Dessutom förtydligades reglerna om inneboende. Förändringarna är viktiga att känna till eftersom en överträdelse av reglerna kan innebära att du som hyresgäst förlorar ditt hyreskontrakt, eller gör dig skyldig till brott.

Husvärd i varje fastighet

Alla MKBs fastigheter har en egen husvärd som hjälper dig om något i din lägenhet inte fungerar och svarar på dina frågor om boendet.

Jour och trygghetsjour

Händer det något akut när MKBs personal inte finns på plats har vi en jour du kan ringa till. Vi har också en trygghetsjour på kvällar och helger om du upplever störningar i ditt boende, du når den på samma sätt som jouren på telefonnummer 040-31 33 33.

Förtur till lägenhet hos MKB för dig som kund

Du som bor hos MKB har förtur till 30 procent av våra lediga lägenheter. Ju längre du har bott hos MKB desto större chans har du att få en av dessa bostäder. Det är boendetiden i din nuvarande lägenhet som räknas. Registrera dig på Boplats Syd för att kunna söka lägenhet hos oss.

Hyresrättens fördelar

Att bo i en hyreslägenhet är ett flexibelt sätt att bo och du kan flytta på tre månader om din livssituation förändras.

Du slipper oroa dig för oväntade kostnader, räntesvängningar och amorteringar och du kan känna dig bekväm och trygg i att ha någon som förvaltar din bostad.

Kundtjänst online

Ställ din fråga i vår forum.
Läs vanliga frågor och svar.