Husdjur

Det är tillåtet att ha husdjur när du bor hos MKB men det är viktigt att du tar hänsyn till dina grannar. Husdjur får inte vistas i trapphuset (mer än när de går in och ut såklart) eller tvättrummet.

Hund

Hundar är välkomna att bo och hälsa på. Du som ägare har ansvar för hunden.

Tänk på dina grannar genom att inte

  • rasta hunden på gården.
  • borsta/kamma din hund på gården eller i trapphuset.
  • ta med hunden till tvättstugan.
  • låta hunden springa lös i trapphuset.

Tänk på att din hund kan skälla när du inte är hemma, kolla gärna med dina grannar så att de inte störs.

Katt

Katter ska märkas med halsband oavsett om det är ute- eller innekatter. Då vet alla att det är en tamkatt som sköts och matas. Katter får inte vistas i trapphusen.

Akvarium, fiskar

Akvarium kan vara allt från mycket små till jättestora tankar. Ta kontakt med din husvärd för att se om huset du bor i har något som gör att tunga stora akvarium inte kan stå varsomhelst. Tänk också på att även om ett akvarium är litet så rymmer det mycket vatten. En läcka kan ge stora skador på golv. Se över vad din hemförsäkring täcker.

Gnagare (olika möss, råttor, gerbiler etc.)

Det är tillåtet att ha olika gnagare som husdjur om de bor i en bur.

Kanin

Så klart att din kanin kan bo hos oss tillsammans med dig.

Minigris

Det är tillåtet att ha minigris som husdjur i en lägenhet om din minigris är tam och rumsren. Du måste anmäla innehavet till Jordbruksverket och kontakta Miljöförvaltningen i Malmö stad.

Ormar

Det är tillåtet att ha orm som husdjur i en lägenhet hos oss men du måste ha godkännande från Miljöförvaltningen i Malmö stad.

Ödlor

Det är tillåtet att ha ödla som husdjur i en lägenhet hos oss men du kan behöva godkännande från Miljöförvaltningen i Malmö stad.

Ovanliga husdjur

Ovanligare husdjur såsom spindlar och liknande är välkomna först efter du fått godkännande av Miljöförvaltningen och din husvärd. Terrarium och extra skydd för ventiler och liknande kan behövas beroende på djur.

Prata med dina grannar

Kolla gärna med dina grannar så att ditt husdjur inte stör dem. Kanske skäller din hund när du inte är hemma. En god relation till grannarna minskar risken för klagomål.

Plocka upp efter ditt djur

Om du rastar ditt djur ute - plocka upp efter dem. Papperskorgar finns på alla områden och i vissa av våra bostadsområden hittar du också gratis bajspåsar.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Antal röster

10 positiva röster och 5 negativa röster.

Håll din hund kopplad

I Malmö stad ska hundar hållas kopplade. Det finns särskilda platser och hundrastgårdar där din hund får släppas utan koppel.