Köket

I köket är det vi som har ansvar för att kranar, kyl, frys, spis, vatten, avlopp och eventuell fläkt fungerar. Felanmäl på Mina sidor om något inte funkar som det ska.

Du har ansvar för att ta hand om utrustningen i köket. Gör rent i avloppet vid diskhon, byt filter i köksfläkten och frosta ur frysen regelbundet.

Renovering

Kanske vill du ha ny tapet, nytt golv eller nya luckor i köket. Kontakta din lägenhetsutvecklare för att få veta vad vi kan erbjuda dig. Du kan ringa vår kundtjänst på 040 31 33 00 för att bli kopplad till rätt person.

Vill du göra jobbet själv går det bra men tänkt på att du kan bli skyldig att återställa det innan du flyttar.

Tillval

I vissa fall kan du välja till annan spis t.ex. med induktionshäll, diskmaskin eller rostfri kyl och frys. Detta betalar du för på din hyra, kontakta din husvärd.

Om du vill fixa diskmaskin själv - tänk på att den måste installeras av en fackman för att hemförsäkringen ska gälla.

Frosta av frysen och spara pengar - så här gör du!

En frys som är full med frost kan dra nästan dubbelt så mycket ström som normalt! Passa på att frosta av frysen under vintern och låt frysvarorna stå på balkongen under tiden. Har du ingen balkong eller behöver du frosta av när det inte är minusgrader? Passa på att lära känna dina grannar genom att be att få låna lite plats i deras frys!

Steg för steg:

  1. Stäng av och töm frysen.
  2. Ta ut alla lådor. Låt dörren till frysen stå öppen.
  3. Lägg en handduk framför den öppna dörren, Ta en djup ugnsplåt, bunke eller form och ställ ovanpå handduken, framför frysen. Ofta finns ett litet rör där smältvattnet kan rinna ut.
  4. När frosten smält och vattnet runnit ut torkar du av alla ytor inne i frysen.
  5. Tvätta av och torka ur lådorna och sätt in dem igen.
  6. Sätt på frysen och ställ in maten.

OBS! Undvik metallverktyg för att skrapa bort is – de kan skada köldledningarna.

Passa på att också dammsuga och göra rent bakom frys och kyl. Då blir det inte lika varmt bakom och kompressorn behöver inte jobba lika mycket. Den drar då mindre energi och du sparar både miljö och pengar.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Antal röster

12 positiva röster och 24 negativa röster.