Stadsodling

Vi gillar stadsodling. Enklaste stället att börja odla kryddor och växter på är i ditt fönster. Men när du bor hos oss kan du också odla på balkongen och på olika vis i olika områden. Kontakta den Bosociala utvecklaren på ditt område för att få veta mer, du får kontakt via kundtjänst 040 - 31 33 00.

Augustenborg

Här har vi flera pallkragar, kontakta din Bosociala utvecklare för att se om det finns någon ledig till dig. Det finns också en aktiv odlargrupp som odlar dels på torget men också på andra markytor och i pallkragar. Det som odlas på torget är till för alla boende på området Odlargruppen är alltid intresserade av att få nya odlare med i gruppen.

Samarbete med Hemmaodlat.

Bellevuegården

På Bellevuegården kan du få odla i pallkragar eller hjälpa självförvaltningen att odla i befintliga rabatter eller planteringar på området.

City

Du som bor i city kan få odla i pallkragar, plantera blommor eller annat i MKBs krukor. Flera lägenheter i city har balkonger där det går utmärkt att odla.

Herrgården

Du som bor i Herrgården kan odla kryddor och annat ätbart i alla våra före detta blomlådor tillsammans med Odla i stan och Odla i Rosengård, då ingår rådgivning. Du kan också delta i föreningen "Rädda barnen tillsammans med IM" som odlar till olika grupper som till exempel tjejer som driver café för andra tjejer på området.
Projekt med Odla i stan.

Holma

Du som bor i Holma bor grönt. På Holma Torg har vi ett alldeles nytt växthus, här kan du få odla ätbart i planteringsbäddar eller driva upp växter som sedan planteras ut på balkongen eller på gården. På Holma kan du även vara med och odla och sköta grönskan på den egna gården via den väl etablerade självförvaltningen eller hyra en lott på odlingsområdet Krattan.
Film om självförvaltningen på Holma.
projekt med Concrete farming.

Katrinelund

På Katrinelund kan du vara delaktig i självförvaltning, det vill säga att mot en viss hyresreducering sköta om och påverka utemiljön i ditt område.

Kroksbäck

Du kan vara med i självförvaltningen och odla i rabatter med mera på området. Planering pågår för odlingslotter i området.

Limhamn

Bor du i Limhamn kan du få odla i pallkrage.

Lorensborg

Du kan vara med i självförvaltningen och odla i rabatter med mera på området. Planering pågår för odlingslotter i området.

Mellanheden

På Mellanheden kan du få odla ätbart eller blomsterprakt i pallkragar. Här finns även självförvaltning för dig som vill ta hand om rabatter eller planteringar runt husen.

Möllevången

På Möllan kan du odla i pallkragar eller krukor på gårdar och balkonger.

Nydala

Hos Nydala kan du hjälpa självförvaltning att ta hand om befintlig växtlighet eller odla i egen balkonglåda. Varje år har Nydala en tävling som heter Nydalas vackraste uteplats. I våra seniorhus finns möjlighet att vara med i en självförvaltningsgrupp som sköter delar av utemiljön. På Nydala har vi ett samarbete med föreningen Hemodlat.

Oxie

Här finns en aktiv självförvaltning på Oshögavägen som alltid är intresserade av att få nya deltagare.

Persborg

På Persborg kan du få odla i pallkragar och krukor på balkongen.

Pildamsstaden

Här kan du odla i krukor, rabatter och pallkragar.

Rönnen

Här kan du odla i krukor och pallkragar.

Segevång

På Segevång planerar vi en Odlingscirkel tillsammans med ett studieförbund och Malmö stad. På Kirseberg finns det till viss del möjlighet att ansvara för en liten kolonilott.

Seved

På Seved kan du odla i pallkragar, vi har en trädgårdslund, vertakal odling (på väggarna) och trädgårdsland. Odlingsnätverket Seved.

Sorgenfri

I Sorgenfri finns en aktiv odlingsgrupp som under 2016 fick mycket stöd av MKB. Vid Spånehusvägen 74 odlar de i flera stora specialkragar och på Sorgenfrivägen 37 har de fått tillgång till en föreningslokal för vinterförvaring av växter, plantuppdrivning och andra sociala aktiviteter. Vid Nobelvägen 119 finns ytterligare pallkragar som sköts av intresserade boende, självförvaltare samt förskolan Sorgenfri. MKB har också ett odlingssamarbete med Kottens förskola och flera klasser från Stenkulaskolan.

Törnrosen/Örtagård

Du som bor här kan när som helst be om att få odla i pallkragar och gemensamhetsodlingar typ kolonilotter på Örtagård.

Västra Hamnen

I Västra hamnen kan du endast odla på balkong i dagsläget.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Antal röster

2 positiva röster och 0 negativa röster.

Dela den här sidan:

  • Dela på LinkedIn
  • Dela på Google+

Odla hos MKB