Stambyte

När ett hus blir gammalt kan det bli aktuellt att byta stammar. Detta innebär att rörstammar, vattenledningar och elledningar förnyas och byts ut.

Broschyr om stambyte (PDF-dokument, 7 MB)

När du söker lägenhet hos oss kommer det att stå i säljtexten till lägenheten om ett eventuellt stambyte är inplanerat inom de kommande fyra åren.

Detta händer vid ett stambyte

Vi tar bort den gamla vägg- och golvbeläggningen i badrummet för att komma åt alla rör. När rören är utbytta sätter vi upp kakel på väggarna från golv till tak och lägger klinker på golvet. Du kommer att kunna välja mellan några olika golvklinker.

Alla badrum får duschplats, handfat, ettgreppsblandare med energisparfunktion, toalettstol och badrumsskåp med belysning. Lokala avvikelser kan förekomma. Badrummet kommer även att förses med ett jordat eluttag.

I köket byter vi ut vattenledningar, avloppsrör, ettgreppsblandare med energisparfunktion och vattenlås under diskbänken. Avvikelser kan förekomma.

Ny värmestam till badrum kommer att installeras. Placeringen av denna beror på vilken planlösning som din lägenhet har. Ofta placeras värmestammen i hall/sovrum eller vardagsrum. Lokala avvikelser kan förekomma.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Antal röster

34 positiva röster och 44 negativa röster.

Dela den här sidan:

  • Dela på LinkedIn
  • Dela på Google+

Badrummet

I badrummet syns oftast störst skillnad efter stambytet.

Broschyr stambyte