Flytta in

Välkommen till livet i hyresrätt! Att hyra ger dig frihet att låta någon annan planera underhållet, sköta utemiljön och ta hand om dina felanmälningar.

Innan inflyttning

Du träffar oss för att teckna hyresavtal.

Ska din lägenhet renoveras kommer du och lägenhetsutvecklaren eller husvärden överens om hur och när detta ska ske.

Gör en flyttanmälan till Skatteverket

När du ska flytta ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket. När du anmäler flytt blir du folkbokförd på den nya adressen. Det är gratis och kan göras i Skatteverkets e-tjänst eller via pappersblankett.

Gör din anmälan innan du ska flytta eller senast en vecka efter att du flyttat. Då gäller din nya adress från den dag du flyttar in. Rätt adress i folkbokföringen innebär bland annat att myndigheter och många andra aktörer i samhället har din riktiga adress. Önskar du eftersändning av din post beställer du det hos svensk adressändring www.adressandring.se

Lägenhetsnumret,fyra siffror, är en del av din adress som visar vilken våning och var på våningen som lägenheten finns. Du hittar lägenhetsnumret i ditt hyresavtal och i husets entré.

Inflyttningsdag

Du får flytta in i lägenheten efter klockan 12:00 från och med den dag då avtalet börjar gälla. Om detta är en lördag, söndag eller annan helgdag flyttar du in efter klockan 12:00 första vardagen efter helgen.

Internet - MKB Net

I de flesta av MKBs fastigheter finns MKB Net, ett fibernät med hastighet upp till 1000/1000 Mbit/sekund. Du måste vara kund och ha flyttat in i din lägenhet för att ansluta dig och välja en bredbandsleverantör på www.mkbnet.se. Du hittar uppgifterna du behöver på din hyresavi. Om du flyttar inom MKB kan du logga in i bredbandsportalen på www.mkbnet.se och ange när och var du ska flytta.

Kabel-TV

I de flesta av MKBs fastigheter finns MKB Net - ett fibernät med hastighet upp till 1000/1000 Mbit/sekund. I de fastigheter som ej är anslutna till MKB Net ingår basutbudet från respektive leverantör och betalas via din hyra.

Kabel-TV:n i fibernätet hanteras av Connect TV. Du kan beställa på webben och såklart läsa mer om priser och kanalutbud på deras hemsida. Telefon 040 – 615 00 00 (måndag – fredag 08:00-22:00, helger 10:00-20:00)

Hämta nycklar hos husvärd

Du hämtar lägenhetsnycklarna hos din husvärd. Innan du får dem måste du:

  1. Betala första hyran.
  2. Ha en hemförsäkring.

Ta med kvitto på inbetald hyra samt kvitto på att du har en gällande hemförsäkring för den nya lägenheten när du ska hämta ut dina nycklar.

Parkera med flyttbilen

Fråga gärna husvärden var det passar bäst att du ställer dig med flyttbilen.

Städning

Vi städbesiktigar alla lägenheter. Tycker du inte att lägenheten är ordentligt städad när du flyttar in ska du direkt kontakta din husvärd. Husvärden ger sin bedömning och är lägenheten inte ordentligt städad anlitar MKB en städfirma. Den avflyttade hyresgästen blir då debiterad för detta.

Hemförsäkring

Du måste ha en hemförsäkring. MKB:s hyresgäster kan teckna avtal med vem de vill - du kan ha bra priser via tillexempel fackmedlemskap eller föreningar. Som kund hos MKB kan du teckna en hemförsäkring hos Länsförsäkringar som du betalar via hyresavin.

Parkeringsplats

Vill du ha en parkering så kan du söka efter lediga parkeringar och intresseanmäla dig på webben. Du tecknar ett separat avtal för parkeringsplatsen.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Antal röster

31 positiva röster och 4 negativa röster.

Dela den här sidan:

  • Dela på LinkedIn
  • Dela på Google+

Kundtjänst online

Ställ din fråga i vår forum.
Läs vanliga frågor och svar.