"Jag äter frukost på min balkong varje morgon"

Varför väljer man att flytta in i Greenhouse i Augustenborg? Kanske på grund av grönskan, att man kan odla, eller för den sociala gemenskapen?

För Barbro Gustavsson är båda dessa anledningar viktiga. Men viktigast av allt är miljö- och hållbarhetsvisionen som MKB förverkligat tillsammans med alla boende.

- Jag försöker leva ekologiskt och miljövänligt och har alltid drömt om att odla. I min förra lägenhet hade jag visserligen stora ytor och havsutsikt, men en liten blåsig balkong. När Greenhouse dök upp blev jag jätteförtjust och anmälde mitt intresse. Jag flyttade in i maj 2016 och det känns väldigt bra!

Nu har Barbro en 22 kvadratmeter stor balkong där hon odlar tomater, paprika, sallad, kryddor, blommor och mycket mer.
- Jag äter frukost på min balkong varje morgon. Jag är estet så för mig är det viktigt att ha det vackert med mycket ljus och frisk luft – och det får jag här. Gemenskapen med grannarna betyder också mycket.

- Jag är väldigt social och har redan fått många vänner här, tack vare odlingen och tvättstugan som är en fin samlingspunkt. Det är en bra blandning av äldre, yngre och barnfamiljer. Min son sa att jag skulle trivas här, och han fick rätt.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Antal röster

0 positiva röster och 0 negativa röster.

Dela den här sidan:

  • Dela på LinkedIn
  • Dela på Google+

Greenhouse

Kundtjänst online

Ställ din fråga i vår forum.
Läs vanliga frågor och svar.

Till kundtjänst online