Kolla filmerna och bli inspirerad!

Tillsammans med den kände trädgårdsmästaren John Taylor ger vi dig tips och tricks för att komma igång med odlingen. Vi har samlat godbitarna i sju korta filmer fulla av inspiration så att du enkelt ska kunna komma igång med din egen odling. Läs om möjligheterna att odla på just ditt område.

Här hittar du odlingskompisar
MKB samarbetar med olika odlingsnätverk och odlingspedagoger för att skapa vackra miljöer och sprida odlingskunskap till våra kunder.
Hemmaodlat
Odlingsnätverket Seved
Odla i stan
Växtverket
Augustenborgs odlargrupp

Odla - och lär känna dina grannar
Att odla själv minskar inköpen av importerade grönsaker vilket ger en klimatbesparing och gynnar den biologiska mångfalden. Men framför allt leder odling till att du lär känna dina grannar och har något gemensamt att träffas kring. Alla kan odla, oavsett bakgrund, ålder och förkunskaper. Tillsammans blir det roligare att se plantorna komma upp och byta fröer och sticklingar med varandra. En gemenskap som kan leda till att såväl tomater som trivsel gror.

Dela den här sidan:

  • Dela på LinkedIn
  • Dela på Google+

Tänk på detta

När du odlar i din lägenhet:

  • Skydda golvet med ett fat eller liknande, ställ inte krukan direkt på golvet.
  • Du får inte göra hål eller borra i fasaden, det gäller väggar och tak på din balkong eller uteplats.
  • Ta hänsyn till din granne undertill när du vattnar så det inte rinner ner på balkongen under.
  • Blomsterlådor och krukor som hängs på balkongen ska hängas på insidan så de inte riskerar att blåsa ner och skada någon.

Kundtjänst online

Ställ din fråga i vår forum.
Läs vanliga frågor och svar.