Grön livsstil i Greenhouse

Vårt gröna livsstilsboende gör det enkelt att ha en modern och klimatsmart livsstil. Ett boende utöver det vanliga där det är lätt att göra rätt!

Fakta om Greeenhouse hållbara koncept (PDF-dokument, 6,7 MB)

Planritningar (PDF-dokument, 3,9 MB)

Fact sheet in english

                                      Greenhouse

I Greenhouse får du ett hem som är innovativt inom energi, miljöteknik, odling, livsstilsfrågor och social gemenskap. Greenhouse är certifierat enligt Passivhus och Miljöbyggnad Guld och har bland annat odlingsbalkonger, gemensam takträdgård med växthus, gröna tak, solceller, enkla och smarta lösningar för källsortering samt separat mätning och debitering av varmvatten och el. Boende i Greenhouse har möjlighet att engagera sig i olika grupper som arrangerar sociala evenemang, håller kurser och tar hand om gemensamma ytor. Se filmen om hur det är att leva och bo Greenhouse.

Om våra odlingslägenheter i höghuset

I höghuset har samtliga lägenheter odlingsbalkonger om 20 kvadratmeter med 11 meter lång odlingsyta som skapar fantastiska möjligheter till odling. Balkongen är indelad i två klimatzoner – en del är inglasad för att förlänga odlingssäsongen medan en del är öppen. Balkongen är försedd med vattenutkastare och golvbrunn. Varje lägenhet har två utgångar till balkongen och en liten växtverkstad för hantering av plantor.

Om våra etagelägenheter med terrasser

Etagelägenheterna beskrivs bäst som radhus. Skillnaden mot andra radhus är att det finns ett radhus ovan eller under det egna huset. Varje etagelägenhet har en egen uteplats och egen ingång.

Lådcykelpool och smart resande

I Greenhouse finns en lådcykelpool där boende kan boka och låna två lådcyklar. Det finns gott om cykelplatser både ute och inne och en cykelverkstad med verktyg och instruktioner om hur du till exempel lagar en punktering. Det finns flera vägar ner till källaren med taggläsare eller hiss. I cykelkällaren finns även låsbara skåp för att ladda elcykelbatterier. I Greenhouse vill vi att cykeln ska vara första valet vid nära transporter men för längre resor erbjuder vi också gratis medlemskap i 5 år i en bilpool. 16 parkeringsplatser finns i garaget varav två med laddstolpar.

Gemensam odling

Den över 200 kvadratmeter stora takterrassen används för gemensam odling. Det kupolformade växthuset är en naturlig träffpunkt, men också en möjlighet att odla mer exotiska grödor. Husets fjortonde våning kan användas av alla i huset och bjuder på en fantastik utsikt och frostfri vinterförvaring av växter.

Att hyra i Greenhouse

Lediga lägenheter utannonseras på boplatssyd.se. Till skillnad från andra lägenheter sker tilldelningen utifrån intresse för konceptet Greenhouse i kombination med kötiden hos Boplats Syd. Läs om det här.

Forskning och utvärdering

Många av de innovationer och nya lösningar som vi testat i Greenhouse har följts upp och utvärderats av oberoende forskare. Här kan du läsa KTHs rapport (PDF-dokument, 857 kB) om klimatsmart livsstil i Greenhouse. En sammafattning (PDF-dokument, 1004 kB)hittar du här.

Om Ekostaden Augustenborg

Greenhouse ligger i Ekostaden Augustenborg som har en lång historia av omfattande satsningar för ett mer socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbart bostadsområde. Här finns ett unikt öppet dagvattensystem, gröna tak, miljöhus och gröna utemiljöer. Ekostaden är idag ett testområde för MKB:s nya miljölösningar. Här har många goda idéer testats och utvecklats tillsammans med boende i området.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Antal röster

0 positiva röster och 1 negativa röster.

Dela den här sidan:

  • Dela på LinkedIn
  • Dela på Google+

Tänk på detta

När du odlar i din lägenhet:

  • Skydda golvet med ett fat eller liknande, ställ inte krukan direkt på golvet.
  • Du får inte göra hål eller borra i fasaden, det gäller väggar och tak på din balkong eller uteplats.
  • Ta hänsyn till din granne undertill när du vattnar så det inte rinner ner på balkongen under.
  • Blomsterlådor och krukor som hängs på balkongen ska hängas på insidan så de inte riskerar att blåsa ner och skada någon.

Kundtjänst online

Ställ din fråga i vår forum.
Läs vanliga frågor och svar.