Område Katrinelund

Licens:Creative Commons Erkännande Dela lika

Katrinelund är en central stadsdel strax öster om Värnhemstorget. Här bor du praktiskt och bra, på gångavstånd till affärer, restauranger och grönområden. Just nu pågår planeringen av en förtätning med ett nytt bostadshus inom befintligt kvarter.

Våra omtyckta höghus i Katrinelund ligger i ett lugnt område, omgivna av gårdar med gott om gräsytor, sittplatser och cykelställ. Från de översta våningarna är det en strålande utsikt. I mitten av 2004 var våra nyaste hus i kvarteret Rönnen inflyttningsklara. Nybyggnationen består av 87 välplanerade tvåor och treor i tre hus.

Studenthuset Rönnen

På Katrinelund ligger studenthuset Rönnen. Med sina 491 lägenheter är det Malmös största studenthus. Här tar du cykeln med i hisset upp till vångingsplanet, har din egen lägenhet men gott om utrymme att umgås i gemensamma utrymmen.

Historia och arkitektur

Glasmästaren Peter Enelund, som levde på 1800-talet, lät namnge sin gård efter hustrun Elna Catharina, därav namnet Katrinelund. Platsen har tidigare använts som jordbruksmark. Kvarteret Rönnen är ett gammalt sjukhusområde. Arkitekterna bakom våra hus är bland andra Thorsten Roos, Bror Thornberg, Fritz Jaenecke, Sten Samuelson och Axel Carlsson. Fastigheterna är byggda 1959-1960 samt 2004.

Ladda upp en bild

Ladda upp en bild

Ladda upp en bild

Här kan du ladda upp dina egna bilder tagna i något av MKB:s bostadsområden eller på en fastighet.

Creative Commons

Du godkänner att dina bilder publiceras på MKB Fastighets AB:s webbplats.

Bildgalleri

Bild: Magnus Andersson Licens:Creative Commons Erkännande Dela lika

Lediga lägenheter

Lediga parkeringsplatser

Det finns 5 lediga bilplatser i området.

Se vilka parkeringsplatser som är lediga

Finns i området

  • Mataffär
  • Gym
  • Apotek
  • Vårdcentral