Segevång

Beijers parkBild: malmo.seBeijers park är perfekt för picknick, promenader och lek.

I Malmös nordostligaste del ligger Segevång. Mitt i området ligger en oval och lummig park, som en grön oas bland hyreshusen.

Runt den sträcker sig ett nästan 500 meter långt bågformat suterränghus i kvarteret Ögonfransen. Här finns goda bussförbindelser till centrum, skolor och restauranger – kort sagt allt som behövs för ett trivsamt boende.

Från niovåningshusen i Segevång är det en makalös utsikt över Malmös norra delar och mot Lund. Många av bostäderna är utrustade med inglasade balkonger. På området finns även ett stort antal låga hus med uteplats och/eller balkong mot gröna innergårdar.

Historia

Segevång har fått sitt namn efter Segeån som slingrar sig norr om området. Före 1950-talet användes marken till jordbruk. Våra fastigheter är byggda mellan 1958 och 1960. På 1980-talet renoverades många av dem ingående. Husen är ritade av Thorsten Roos, Bror Thornberg, Bengt Serwe, Göran Stendahl samt Svenska Riksbyggens arkitektkontor.

I området Norra Fäladsmarken har vi just nu byggt två nya kvarter med så kallade kombohus. I dessa kvarter ska vi också förtäta med ytterligare två bostadshus.

Bildgalleri

Bild: Göran JohanssonSegevång

Nyproduktion i Segevång

Lediga lägenheter

Finns i området

  • Mataffär
  • Lekplats
  • Förskola