Bellevuegården

Området uppskattas för sina välplanerade lägenheter med stora balkonger och utemiljön. Omgivningarna är barnvänliga och bilfria. Här finns många
lekplatser, stora grönområden, skolor och affärer samt möjligheter till
föreningsliv.

Bussförbindelserna mellan innerstaden och Bellevuegården är goda.Bellevuegården byggdes i början av 1970-talet och består av hus i olika höjder – tre, sex och nio våningar. Det idealiska läget, nära Stadionområdet, Pildammsparken och flera köpcentrum och affärer, gör Bellevuegården till ett bra och attraktivt alternativ i södra Malmö.

På området finns en friskola som MKB varit med och startat, Bellevueskolan, med årskurserna 1-9. Fler skolor finns i grannområdena Kroksbäck och Lorensborg. Som ett typiskt sjuttiotalsområde består Bellevuegården av mycket välplanerade och ljusa lägenheter. Fastigheterna är välskötta med fräscha trappuppgångar och entréer.

På de stora och bilfria gårdarna mellan husen finns sandlådor och gungor, sittplatser och lummig växtlighet. Stadionområdet och den gröna Ärtholmsparken, i anslutning till området, bjuder på utmärkta lek- och idrottsmöjligheter. Det är promenadavstånd både till den vackra Pildammsparken och till Kroksbäcksparken med sina gröna kullar. I närheten finns även ett gemytligt koloniområde.

Gång- och cykelbanorna som förbinder Bellevuegården med de omkringliggande områdena är trygga att använda och gör det enkelt att cykla till centrum och andra delar av Malmö.

Bellevue är franska och betyder ”vacker utsikt”. Här fanns tidigare en lantegendom med samma namn. Våra fastigheter är byggda mellan 1960- och 1970-talen och ritade av arkitekter från Skånska Cementgjuteriet.

Lediga lägenheter

Finns i området

  • Mataffär
  • Lekplats
  • Apotek
  • Grundskola
  • Förskola