Gamla Limhamn

Bild: Henrik Ahldin

Charmiga Gamla Limhamn är en populär och omtyckt stadsdel i Malmös västra del. Här blandas villakvarter med låga flerbostadshus och radhus.

Limhamn är uppbyggt kring ett levande centrum där all tänkbar service finns – banker, mataffärer, bibliotek, apotek, vårdcentral, kaféer och klädbutiker. Tack vare det stora utbudet upplevs Limhamn lätt som en egen småstad. En äkta Limhamnsbo betonar gärna att hen bor på – inte i – Limhamn!

Våra typiska 1940- och 1950-tals hus i gråbrunt tegel ligger i ett lugnt och trevligt område strax utanför Limhamns centrum. Som Limhamnsbo har du all nödvändig service, som butiker, skolor, banker, kaféer och restauranger, i närheten. Samtidigt är det inte särskilt långt till Malmös innerstad eller till stranden och en småbåtshamn. De flesta av våra lägenheter är små eller medelstora och har balkong som vetter mot gröna gårdar.

Våra hus i kvarteren Hussvalan, Kanariefågeln och Läderlappen är ritade av Boo D:son Widén och byggda 1946-1950. Övriga arkitekter är Axel Carlsson och Thorsten Roos.

Bildgalleri

Bild: Jonas TengelinDetta är bara en lite del av vår rabatt som senare blir praktfullt fin av alla de olika sorters blommor vi brukar ha och det är bland annat 2 nya Gula rosor och 2 st stockrosor! en röd och en rosa privat satta 2014, Tagetes privatsatta varje år som blir större än vanliga! 2014 blev de ca 50 cm höga och med en omkrets på ca 55 cm. och sedan så har vi liljekonvaljer, Margeriter, Körsbärblommor i början, Blåa bolltistlar, Kärleksört har vi flera riktigt stora, Blå och rosa trädgårds Hortensior har vi varje år med. Och så har några gulorange solhattar och en del andra som jag inte kommer på namnet på nu. Jus nu är det endast Lavendel och Silverek i våra rabatter och krukor samt lådor vid våra trappor i väntan på nästa vårs plantering igen.

Lediga lägenheter

Finns i området

  • Mataffär
  • Lekplats
  • Butiker
  • Apotek
  • Vårdcentral
  • Grundskola
  • Förskola