Kroksbäck

Kroksbäck är ett bilfritt och grönskande område nära Hyllie (med tågstation och shoppingcentret Emporia) och på cykelavstånd från centrum. En egen skola, trygga bilfria gårdar och en blandning av stora och små lägenheter med hög standard gör det till en idealisk plats för barnfamiljer som lever ett aktivt liv.

I närheten finns ett stort grönområde och bra idrottsmöjligheter. Bellevuegårdens centrum med bibliotek, konditori och affärer finns på gångavstånd.
Våra renoverade bostäder varierar i storlek och stil. Ingen lägenhet är den andra lik – här kan du bo i etagelägenhet med fin utsikt över Öresundsbron eller med burspråk och inglasad balkong mot en grön innergård.

När Kroksbäck byggdes var det ett av de första områdena som uppfördes inom ramen för miljonprogrammet. Namnet kommer ursprungligen från en gård som tidigare funnits i närheten, som i sin tur tagit namnet efter en närbelägen bäck. Platsen som Kroksbäck är byggt på var före 1965 obebyggd jordbruksmark. Våra hus i Kroksbäck är byggda 1965 och ritade av arkitekterna Axel Carlsson samt Thorsten Roos och Bror Thornberg.

Lediga lägenheter

Det finns inga lediga lägenheter i området just nu.

Finns i området

  • Mataffär
  • Lekplats
  • Vårdcentral
  • Grundskola
  • Förskola