Lorensborg

Granne med Pildammsparken och Stadion ligger Lorensborg. Här kan du bo med fantastisk utsikt på sextonde våningen eller i en lägenhet närmare marken i ett fyravåningshus.

Området
Stadionområdet och Pildammsparken inbjuder till promenader och uteliv. Samtidigt är såväl servicenivå som kommunikationer till resten av stan mycket goda.

Byggdes på 1950-talet
Lorensborg var det första storskaliga bostadsområdet i Sverige då det byggdes under andra halvan av 1950-talet. Det färdigställdes lagom till fotbolls-VM 1958, som spelades på den nya stadionbyggnaden strax intill. Området, som kallades för Stadionstaden, var ytterst modernt med hög standard och nytänkande arkitektur.

Arkitekterna bakom husen
Gatunamnen kommer från de gamla gårdarna som fanns här förr i tiden: Lorensborg, Perstorp och Vendelsfrid. Husen är ritade av Fritz Jaenecke, Sten Samuelson, Thorsten Roos, Bror Thornberg och Svenska Riksbyggens arkitektkontor i Stockholm. Med den danske arkitekten Jan Søndergaards hjälp gjordes en rejäl renovering av sextonvåningshuset på Lorensborgsgatan 4 under 1999-2000.

Lediga lägenheter