Hoppa till innehåll

Smarrig köttfärspaj på rester

Har du ätit köttfärssås hela veckan? Låt den spela huvudrollen i en rätt utan spaghetti – nämligen i en härlig smördegspaj. Den här pajen går supersnabbt att göra, i alla fall om du använder färdig smördeg på rulle.

Recept

Köttfärspaj.jpg

Köttfärspaj

8 minipajer

Tillagningstid: 30 minuter

Du behöver:

4 dl färdig köttfärssås
500 g färsk smördeg
50 g riven ost
2 uppvispade äggulor till pensling
8 kvistar färsk timjan till garnering
8 tsk honung till garnering

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär ut runda former från smördegen. Använd en assiett eller ett kaffefat som mall.
3. Lägg 1–2 msk köttfärssås i mitten av varje paj. Nyp sedan ihop kanterna.
4. Pensla kanterna med äggulan och toppa pajen med ost.
5. Grädda i ugnen i 12–15 minuter.
6. När pajerna är färdiga ringlar du över honung och garnerar med färsk timjan.