Potatisplättar av gårdagens kokta potatisar
En enkel men mättande rätt med smak av parmesanost och frisk basilika. Du gör den enkelt glutenfri genom att använda glutenfritt mjöl, t ex rismjöl eller havremjöl. Vill du göra den laktosfri använder du laktosfritt smör och mjölk. Givetvis kan du byta ut parmesanost mot någon annan god lagrad ost du har hemma.
Recept
Tillagningstid: 30 min
Antal portioner: 3-4
Ingredienser:
- 500 gram kokt potatis
- 2 dl riven parmesan
- 1 ägg
- 1 msk mjölk
- 2 msk mjöl
- 1/2 kruka färsk basilika (hackad)
Gör så här:
- Mosa potatisen och tillsätt parmesan, ägg, mjölk, mjöl samt basilika
- Stek plättarna tillsamman med smör i ett plättjärn eller stekpanna tills de är gyllenbruna
- Servera!