Hoppa till innehåll

Goda risbollar på gårdagens ris

risbollar-bredd.jpg

Tillagningstid: 30 min

Antal portioner: 4

Ingredienser:

  • 4 portioner kokt ris
  • 2 dl mjöl
  • 1 äggula
  • 3 ägg till panering
  • 100 gram Panko ströbröd
  • Salt och peppar
  • Frityrolja

Gör så här:

  1. Vispa samman en äggula med 1 tsk svartpeppar samt salt.
  2. Häll äggulan i riset och blanda runt.
  3. Ta fram tre skålar och tillsätt 2 dl mjöl i en av skålarna, i den andra skålen vispar du upp 3 ägg och i sista skålen tillsätter du ströbrödet.
  4. Forma riset till bollar och rulla dem först i mjölet, sedan i de uppvispade äggen och sist i ströbrödet.
  5. Värm oljan till 160 grader innan du börjar fritera.
  6. Fritera bollarna i cirka 2 min (tills de är gyllenbruna).
  7. Låt risbollarna rinna av innan du servera.

Servera gärna risbollarna med tomatsås, persilja och parmesanost.