Goda risbollar på gårdagens ris
Tillagningstid: 30 min
Antal portioner: 4
Ingredienser:
- 4 portioner kokt ris
- 2 dl mjöl
- 1 äggula
- 3 ägg till panering
- 100 gram Panko ströbröd
- Salt och peppar
- Frityrolja
Gör så här:
- Vispa samman en äggula med 1 tsk svartpeppar samt salt.
- Häll äggulan i riset och blanda runt.
- Ta fram tre skålar och tillsätt 2 dl mjöl i en av skålarna, i den andra skålen vispar du upp 3 ägg och i sista skålen tillsätter du ströbrödet.
- Forma riset till bollar och rulla dem först i mjölet, sedan i de uppvispade äggen och sist i ströbrödet.
- Värm oljan till 160 grader innan du börjar fritera.
- Fritera bollarna i cirka 2 min (tills de är gyllenbruna).
- Låt risbollarna rinna av innan du servera.
Servera gärna risbollarna med tomatsås, persilja och parmesanost.