Hoppa till innehåll

Tomatsås på tomater som blivit över.

Tillagningstid: 50

Ingredienser

  • 500 gram tomater 
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 1 gul lök 
  • 1 msk tomatpuré 
  • 1 msk balsamvinäger 
  • 1/2 msk socker 
  • 2 msk olivolja 
  • 1 näve färsk basilika 
  • Salt och svartpeppar (gärna grovkornig svartpeppar)  

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. 

  2. Dela tomaterna, löken och vitlöken i grova bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja och krydda med svartpeppar och salt. Ugnsrosta i 15 minuter.

  3. När grönsakerna har rostats färdigt häller du ner de i en gryta tillsammans med tomatpuré och socker och balsamvinäger, låt småputtra i cirka 40 minuter.  

  4. Mixa tomatblandningen i en mixer tillsammans med en näve färsk basilika, smaka av och salta vid behov.