Så fick Grande unik utmärkelse

Vespa Grande har fått utmärkelsen ”Marchio Ospitalità Italiana”. Det är ett projekt som drivs av cirka 50 italienska handelskamrar runt om i världen. Syftet är att certifiera de bästa italienska restaurangerna.

Hur gjorde ni för att få utmärkelsen?
- Man ansöker om att bli bedömd och för att kunna få utmärkelsen. Delegationen kom på besök och gick igenom vad vi använder för basvaror till pizzorna, som olja, tomat och mozzarella. De tittade även på hur många viner som är ursprungsmärkta säger Eduardo Mondolfi som är verksamhetschef.
- Det kändes pirrigt såklart för vi vill ju göra rätt. Men vi kände oss hela tiden säkra på att vi gör ett genuint jobb och vi hoppades att det skulle spegla sig i deras bedömning, vilket det till slut gjorde!

Hur känns det?
- Det känns jättekul!

Fakta
För att få certifikatet Marchio Ospitalità Italiana krävs att restaurangerna hängivet använder italienska kvalitetsprodukter och erbjuder välkomponerade menyer. De ska servera genuina smaker från det italienska köket tillsammans med bra viner från Italien. Det finns idag 22 certifierade restauranger i Sverige och Vespa Grande i Västra Hamnen i Malmö är en av dessa.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Antal röster

1 positiv röst och 0 negativ röst.

Dela den här sidan:

  • Dela på LinkedIn
  • Dela på Google+