Våra bästa tips när du söker en lokal

Tänk på detta när du ska hitta rätt lokal för din verksamhet.

Analysera företagets behov och önskemål! Vad är det för typ av lokal du söker, t.ex. butik eller kontor. Tänk på att lokalen ska passa både verksamhetens ändamål samt vara en trevlig arbetsplats för dig och dina anställda.

Läge, läge, läge!

Det är viktigt att lokalens läge speglar företagets affärsidé. Ska det vara lätt att parkera, bra kommunikation, många förbipasserande eller en exklusiv adress?

Kolla upp lokalens närområde noga

Söker du upp lokalens adress på hemsidor som till exempel hitta.se kan du få en snabb överblick över närområdet runt lokalen. Här hittar du information som medelålder, genomsnittsinkomst och vilka bilar som de som bor där har. Här hittar du också bostadspriser, de mest populära företagen, verksamhetstyper med mera.
Du kan även ta kontakt med Malmö Stads statistikavdelning och gatukontoret för information om området du tittar på.

Ta fram en budget!

Bättre läge och skick på lokalen påverkar lokalens hyra. Förutom hyran tillkommer kostnader för internet, el, parkering, larminstallation, städning och försäkring.
Prova att ta fram en budget med verktygen på verksamt.se

Kommer du synas tillräckligt?

Ingen verksamhet är den andra lik. Inte alla verksamheter behöver synas men om du till exempel ska driva en butiksverksamhet bör du titta på trafiken utanför din lokal, hur många passerar butiken per dag och om dagen och vid vilka tider? Hur många bilar, fotgängare, cyklister passerar en vanlig dag?

Lägg tid på att utforma din skylt! Skylten ska vara kortfattad och med ett tydligt budskap. Skylten ska också harmonisera med fastigheten och bidra till en positiv stadsbild. Innan skyltens monteras ska du ha fastighetsägarens godkännande och ett bygglov. Läs mer om skyltning här.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Antal röster

1 positiv röst och 0 negativ röst.