Kalkylator

MKB är i ett expansivt skede och kommer under kommande år öka nyproduktionstakten ytterligare. För att möta den utmaningen krävs kontinuerlig utveckling av kompetensen i nyproduktionsavdelningen.

MKB Fastighets AB är till för Malmö och Malmöborna. MKB:s vision – Hem för var och en – är visionen om ett Malmö där varje individ har bra boende. MKB ska tillhandahålla bra bostäder i hela staden, arbeta innovativt med att stärka Malmös attraktionskraft och bidra till en stad för alla. Tre värderingar ligger till grund för MKB:s arbete: modiga, enkla, tillsammans.

Med nästan 24 000 lägenheter och 1100 lokaler, till ett värde av 28 miljarder kronor och med 33 procent av hyresmarknaden är MKB Malmös ledande bostadsbolag och en av Sveriges största fastighetsägare.

Vill du vara med om att bygga framtidens hållbara samhälle?

Till MKB Fastighets AB som är ett av Sveriges största allmännyttiga bostadsbolag med drygt 23 600 lägenheter och 1 100 kommersiella lokaler söker vi nu en erfaren Kalkylator med erfarenhet av entreprenadkalkyler med placering i Malmö.

Om tjänsten

MKB är i ett expansivt skede och kommer under kommande år öka nyproduktionstakten ytterligare. För att möta den utmaningen krävs kontinuerlig utveckling av kompetensen i nyproduktionsavdelningen. Vi behöver nu ytterligare stärka upp entreprenadkunskapen och förmågan att göra än mer detaljerade kalkyler för byggentreprenader.

Du kommer att få stort ansvar och möjlighet att påverka samt vara med att bygga upp en ny organisation kring kalkylfunktionen med stort fokus på prisvärda bostäder.

Som Kalkylator kommer du att vara ansvarig för framtagandet av entreprenadkalkyler samt stötta verksamheten i styrningen mot en mer kostnadseffektiv projektutveckling.

I arbetsuppgifterna ingår att göra entreprenadkalkyler inför de olika beslutsstegen i projekten, vilket innebär allt från grova nyckeltalskalkyler i tidigt skede till detaljerade byggdelskalkyler inför investeringsbeslut och upphandling.

Du kommer även att bistå projektutveckling och projektledning med jämförande kalkyler för att ge möjlighet till medvetna val samt att ansvara för att bygga upp en erfarenhetsbank och ta fram ett lämpligt kalkylsystem för att ta fram entreprenadkalkyler på MKB. I tjänsten ingår att hålla sig underrättad om nya metoder, material, maskiner etc. och att följa upp projekt samt se till att erfarenhetsåterföring sker.

Arbetet innebär att du har stor del i projektens resultat och lönsamhet vilket innebär att det krävs att du kan göra bedömningar av kalkyler och timmar samt kostnader så att ett korrekt, men ändå konkurrenskraftigt pris avges.

Kvalifikationer

Du har relevant högskole- eller eftergymnasial utbildning med inriktning mot byggteknik alternativt motsvarande kunskaper förvärvade genom längre praktisk erfarenhet som t.ex. arbetsledare, platschef eller entreprenadingenjör med minst 4 års erfarenhet av entreprenadkalkyler på bostäder och/eller kommersiella fastigheter som kontor, sjukhus eller liknande.

Du har en god känsla för priser och vana vid att arbeta med nyckeltal och har erfarenhet av Entreprenad- och inköpsjuridik.

Egenskaper

Denna tjänst innebär många kontakter både internt och externt vilket kräver en god social förmåga samt att du har lätt för att samarbeta. Du är en lagspelare som gärna delar med dig av dina erfarenheter, kunskaper och färdigheter. Du har den flexibilitet som behövs för att vara delaktig i att bygga upp en ny organisation samt den kreativitet som krävs för att göra lönsamma affärer.

För att trivas i tjänsten krävs att man är noggrann och analytisk för att t.ex. kunna se oklarheter när man läser handlingar och ha förmåga att spjälka upp och analysera information.

Vidare är ansvarstagande, lyhördhet och handlingskraft med starkt eget driv egenskaper som är utmärkande för dig som person. Vi räknar med att du har god kommunikativ förmåga, både i tal och skrift. I tjänsten kommer du att hantera konfidentiellt information vilket kräver en hög grad av professionell integritet.

MKB erbjuder

MKB Fastighets AB är ett dynamiskt och kreativt företag som sätter likhetstecken mellan affärsnytta och samhällsnytta. Med en stark finansiell ställning kan MKB vara med och driva utvecklingen i både branschen och staden. MKB tänker långsiktig och med en tillåtande kultur möjliggör man innovation.

En sjättedel av Malmöborna bor i MKB:s fastigheter. MKB har därmed ett stort ansvar för staden och dess invånare och är en viktig del i att utveckla staden. Genom sitt arbete påverkar man vardagen för de människor som bor hos MKB och bidrar till att göra Malmö attraktivt.

Skicka din ansökan

I denna rekrytering samarbetar MKB Fastighets AB med Additude. Vid frågor om tjänsten kontakta Lars Olsson, tfn. 0701-49 91 88. Låter detta lockande för dig skickar du, senast 2017-02-10, in din ansökan med tillhörande CV till: lars.olsson@additude.se.

Märk ansökan med "Kalkylator MKB"

Välkommen med din ansökan!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Antal röster

3 positiva röster och 1 negativa röster.

Dela den här sidan:

  • Dela på LinkedIn
  • Dela på Google+