Nyheter Artiklar från 2017

 • Nytt fint bostadshus växer fram i Katrinelund

  Nu är vi igång och bygger ett nytt trevligt bostadshus i vårt kvarter Rönnen i Katrinelund. 39 lägenheter ska det bli här.

 • Du som har autogiro och e-faktura

  I utskicket av hyran för februari har det smugit sig in ett fel för dig som har kombinationen autogiro och e-faktura.

 • 151 nya fina hem vid havet

  Nu börjar vi bygga ett nytt trevligt kvarter i Limhamn på drömläge nära havet och Ribersborg. Här ska det bli 151 hyreslägenheter varav 11 stycken är radhus. Det blir också en förskola och en affärslokal.

 • MKB i P1 Kultur om Culture Casbah

  Sveriges Radio P1 Kultur har i veckan sänt en serie program om så kallade signaturbyggnader. I dag har turen kommit till Culture Casbah, en signaturbyggnad som ännu inte är byggd. MKB medverkar i sändingen.

  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/848125?programid=767

 • Rapport kartlägger kommunernas integrationsarbete och visar på lösningar

  Tydligt politiskt ledarskap och samarbeten kring
  bostad-skola-arbete är avgörande för en bra integration. Det visar en
  kartläggning som presenteras i en rapport idag.

 • En historisk plats får nytt liv

  Kanske har du redan uppmärksammat MKB:s ljusskulptur vid kvarteret Sofia i Rörsjöparken? Sedan en tid står här ett belyst hus där vi dels presenterar vårt nya kvarter som håller på att byggas dels bjuder på ett stycke historia om det forna Dahlgrenska palatset som låg här 1903- 1978. Vi förstod tidigt att den här platsen inte är någon vanlig plats utan att den betyder väldigt mycket för malmöborna och bär många fina minnen med sig. Detta gjorde att vi bestämde oss för att fånga historian och dela med oss av den. På en av husets gavlar kan du läsa en kort berättelse och vill du ha ännu mer historia får du en rejäl dos på mkbfastighet.se/dahlgrenska. Här hör du MKB:s egen Daniel Möller berätta om Rörsjön, om Dahlgrenska stiftelsen och Dahlgrenska palatset. Du kan också ta del av en unik berättelse av Inger Danielsson, vaktmästardottern, som återger hur det var att växa upp här i mitten av 1900-talet.

  Nyfiken på det nya kvarteret Sofia

 • MKB Fastighets AB producerar bostäder på rekordnivåer – 544 nya bostäder klara 2016

 • Problem med autogiro för januari månads hyra

  Trots att din hyra är betald via autogiro kan på mina sidor se ut som att den inte är det. Felet rättas till under dagen den 3 januari.

 • Strömavbrottet kan ha orsakat problem med värme

  Strömavbrottet i Malmö igår den 1 januari kan ha påverkat värmesystemen i vissa hus. Felanmäl via Mina sidor om elementen i din lägenhet är kalla.

 • Nytt bolag bildat för att förverkliga Culture Casbah

  Nu har MKB Fastighets AB tillsammans med Fastighets AB Balder, Heimstaden AB och Victoria Park AB bildat ett gemensamt bolag, Rosengård Fastighets AB. Det nya bolaget skriver avtal om att köpa cirka 1 660 lägenheter i Rosengård och ska förverkliga stadsutvecklingsprojektet Culture Casbah.

Gå till sida: