Artikel Trygghet är ett av våra viktigaste mål

För de flesta är trygghet viktigt för att kunna trivas och bo kvar i sina hem. Vi arbetar aktivt för att kunna erbjuda hem i miljöer som är trygga.

Licens:Creative Commons Erkännande Dela lika

Alla vi som arbetar, bor och verkar i våra områden har ett gemensamt intresse av att dessa är trygga och trivsamma. Vi ser tillsammans till att det är helt, rent och snyggt och vi hälsar på varandra. Små saker som ökar tryggheten i vardagen.

Vi på MKB arbetar långsiktigt med förebyggande insatser. Det tar tid men ger resultat. Det betyder att vi:

  • stöttar olika föreningar i våra bostadsområden
  • har Trygghetsjouren tillgänglig kvällar och helger
  • har bosociala utvecklare i våra bostadsområden som jobbar för att skapa en trygg och trivsam boendemiljö
  • samverkar med andra för långsiktiga lösningar
  • har självförvaltning du som kund kan engagera dig i, till exempel odling och städning

Förebyggande arbete
- Trygghet börjar i tvättstugan och i hissen. Vi som är bosociala utvecklare jobbar för att hyresgästerna ska lära känna varandra oavsett bakgrund och intresse. Det gör att störningsärenden minskar och att man är stolt över att ingå i granngemenskapen.
- Mitt jobb handlar om att lyssna och identifiera behov för att sedan agera. Tillsammans med våra kunder och samhällsaktörer driver jag det bosociala arbete framåt. Att bryta mönster, våga säga ja vid rätt tillfälle men även vara modig och säga nej är en del av mitt jobb, säger Iman Ahmad som är bosocial utvecklare på Nydala.

Samverkan
MKB:s uppdrag är att ta hand om din bostad, huset där du bor. Vi är många som arbetar ute i våra områden varje dag: husvärdar, lägenhetsutvecklare, bosociala utvecklare, förvaltare, fastighetsskötare med flera. Vi samverkar med andra för att skapa en trygg stad, till exempel ordnar vi sommarjobb och läxhjälp till ungdomar och samarbetar med andra fastighetsägare.

Här kan du läsa mer om hur vi arbetar med trygghet.

Dela den här sidan: