Artikel Starkt möte om fotboll, MFF och livet i Lorensborg

Det var gåshud och lyckliga leenden när MFF-legenden Staffan Tapper träffade MKB:s kunder.
"Det är den bästa dagen i mitt liv" viskade en av killarna på vägen hem.

Under fyra tisdagar träffas seniorer och femteklassare från Lorensborg legenden Staffan Tapper på MFF-museet. Första träffen var närmast magiskt glädjefylld när eleverna fick uppleva häftiga MFF-ögonblick och lära sig om områdets historia.
- Min mormor har sett alla matcher som Staffan Tapper spelade med MFF, viskade en flicka stolt.

Stolthet över generationerna
MFF har med hjälp av Hans Zielinski och Staffan Tapper, som arbetar med MFF-akademin och museet, skräddarsytt ett besök som lyfter fram bostadsområdet Lorensborg, idrottsvardagen och MFF:s historia.
- Alla som bor här, skolan, MKB och MFF på Stadionområdet ska vara stolta över det vi kan göra ihop. Detta är en av många aktiviteter som visar hur MKB jobbar med social hållbarhet, säger Daniel Möller, projektledare hållbarhet, på MKB.

Att väcka engagemang
Att tända deltagarnas lokala engagemang genom gemensamma upplevelser är målet för dessa generationsträffar. En senior deltagare skrev omedelbart ett tacksamt brev med förslag på vad vi mer kan göra i Lorensborg. Eleverna föreslog en vänskapsmatch mellan elever och seniorer i vår, innan de studsade vidare hemåt nynnandes "Ingen kickar fotboll som han, Staffan, Staffan!"

Dela den här sidan:

  • Dela på LinkedIn
  • Dela på Google+