I Malmö rullar Sveriges första större cykelpool för lådcyklar

MKB är först ut i Sverige med ett större poolsystem för lådcyklar. Nu har över 5 000 MKB-kunder tillgång till lådcykel.

Idag finns tio lådcyklar utplacerade i sex olika bostadsområden i Malmö. Lådcyklarna bokas, hämtas ut och låses upp genom en app. Punkteringar eller andra problem repareras inom två arbetsdagar.

- Vi vill erbjuda en bra och smidig tjänst så att fler av våra kunder kan använda cykeln i vardagen, säger Anna Bernstad, projektledare som koordinerat projektet. Vi ser redan att intresset är mycket stort. Lådcyklarna används exempelvis för att storhandla och göra utflykter med barnen. Vi kommer att utvärdera upplägget och hoppas kunna fortsätta satsa på lådcykelpool framöver som en del i vårt koncept för smarta resor.

MKB har en längre tid velat erbjuda sina kunder en bra lösning för lådcykelpool. När bostadsföretaget gick ut och frågade marknaden kunde dock ingen leverera det som efterfrågades. Lösningen var att gå ihop med MoveByBike som har utvecklat konceptet tillsammans med MKB.

Mer information om lådcykelpoolen
https://mkbfastighet.se/hyresgast/kunderbjudanden/hallbart-resande/ladcykelpool/

Här har vi samlat kunderbjudanden och information om smarta resor till och från hemmet: https://www.mkbfastighet.se/hyresgast/kunderbjudanden/hallbart-resande/

Dela den här sidan: