Högt tryck på första visningen av nya kvarter Sofia i Rörsjöstaden

Husen ligger på första parkett i city, nära till Rörsjöparken och gågatorna. Här finns lägenheter på 1-5 rum och kök från 20 - 120 kvadratmeter, alla med balkonger. Inom området ska det också bli café, förskola och en lokal . Idag visade MKB en trea på 80 kvadratmeter.

- Det har varit fullt tryck hela dagen och alla tider har varit fullbokade. Framför allt har det varit många småbarnsfamiljer som ser en möjlighet att byta från gammalt till nytt och från mindre till större, berättar Carl Carlsson, ansvarig uthyrare på MKB.

- Jag är här för att vi behöver hitta en större lägenhet så att vår dotter kan få ett eget rum. Idag bor vi i en tvåa på Möllan, säger Karolina.

Tvåbarnspappan Henrik från Lugnet är på jakt efter något nytt och större.
- Vi har satt upp oss på både fyror och femmor, säger han.

- Vi letar efter fyror och femmor här, säger Malin och André som trivs i Sorgenfri där de bor nu, men behöver en större lägenhet.


Paret Strömstedt vill flytta från ön på Limhamn till city.
- Det blåser så mycket där och måsarna skriar. Men det är inte bara därför, vi tycker ön är lite för långt ut och så är jag uppväxt här i Rörsjöstaden, säger Marianne.

Vill du också komma på visning?
Då har du möjlighet att anmäla ditt intresse inför kommande tre uthyrningsetapper. Nästa etapp släpps i maj/juni. Det gör du genom att registrera dig på Boplats Syd och hålla dig uppdaterad om Sofia.

Läs mer om Sofia, se hyror, planritningar och gå virtuella vandringar i en lägenhet och i utemiljön här.

Dela den här sidan: