Nyinflyttade på Limhamn bjöds på guidad tur i Kalkbrottet

För andra helgen i rad arrangerade vi på MKB vandringar i Limhamns Kalkbrott för våra nyinflyttade i de nya kvarteren på Limhamn. Turerna avslutades med grillning på gårdarna.

-Intresset har varit stort, säger Sarah Rayes på MKB. Kalkbrottets mystik och unika natur lockar, men det är också ett trevligt sätt att lära känna sina nya grannar, sitt nya bostadsområde och oss på MKB. Vi kan samtidigt passa på att informera och bygga upp en god relation.

Under 1,5 timmes vandring i högsommarvärme och strålande solsken berättade den kunnige guiden Håkan Hjertberg om Kalkbrottets spännande historia, flora och fauna.

-Jag ville jättegärna ner och titta på Kalkbrottet och sade det hemma till min sambo Aron, säger Kira. Dagen efter kom den hör inbjudan så det var jättekul. Kira och Aron bor i Borrsnäckan och valde att flytta hit för lugnet, för att det är nybyggt och för att få en nystart.

Emil gick turen tillsammans med Sofie.
-Jag trivs jättebra på Limhamn och i min nya lägenhet, säger han. Det jag gillar med Limhamn är närheten till havet och småstadskänslan. Kalkbrottet har jag besökt förut, men det är fortfarande lika spännande. Jag skulle gärna se gamla bilder härifrån också.

Även Patrik Renström uppskattade besöket i Kalkbrottet. Han har flyttat till Limhamn för lugnets skull och trivs jättebra, säger han.

I höstas arrangerade MKB även guidade turer i Sorgenfri för nyinflyttade i den nya delen av Sorgenfri.

Dela den här sidan: