Malmös nya framsida växer! Nu flyttas det in i nybyggda Munin i Hyllie

Det har blivit populärt att bo i Hyllie och nu börjar även barnfamiljerna hitta hit. Här befinner man sig mitt i navet av kommunikationer mot världens alla hörn, och har också allt av god samhällsservice, grönområden, parker, skolor och förskolor.

-Jag flyttar hit till en tvåa med min 6-åriga dotter som går på den nya skolan här, säger Zoryana och pekar på skolan. Det är en bra skola. De har tidigare bott tre år på Sorgenfri och dessförinnan 17 år i Italien.

Runt kvarteret Munin känns det ganska luftigt och långt till nästa granne. Det finns en stor innergård och både loftgångar och balkonger.

24-åriga Janina flyttar från en etta i Västra hamnen till en trea i Munin. Från fönstret i vardagsrummet syns mest åkrar och ängar.
-Det här är något helt annat än den lilla ettan jag hade i Västra hamnen, säger hon. Det känns jättestort.
Janina ska dela lägenheten med en kompis och ville framför allt flytta till större.
-Men det är också mycket smidigare för mig att ta mig till jobbet i Oxie härifrån, säger hon.


Adela och Frederik är i full gång med att baxa in grejor i sin trea. De väntar barn och i familjen finns också två bonusbarn.
-Vi bestämde oss för att sälja lägenheten i Almvik och hyra en större lägenhet i Hyllie, säger Adela. Vi har hus i sikte men vem vet, vi kanske trivs jättebra och stannar här, säger hon. Adela är positivt överraskad över den stora fina innergården och tycker också det är jättebra med hiss och tvättmaskin.

Vill du också bo i Hyllie?
Till och med 18 november kan du söka en nybyggd lägenhet i kvarter Hemvistet nära Hyllie station.
Läs mer här

Dela den här sidan: