MKB hälsar på Salong Helena på Lorensborg

På Lorensborg hittar vi Salong Helena, en av MKB:s många trogna lokalkunder. Lokalen har sedan start endast haft två hyresgäster och är fylld med originaldetaljer från 1964.

På Vendelsfridsgatan 10 på Lorensborg hittar vi sedan 38 år tillbaka Helena Kristensson. Här började hon som 19-årig nybliven frisör sin karriär och här har hon stannat sedan dess. Först som anställd hos den dåvarande ägaren, men sedan 1988 står hon själv som ägare till Salong Helena.

- Jag halkade in på frisöryrket och på Lorensborg som på ett bananskal, och här har jag stannat. Jag har kunder som började komma till mig 1980 och som fortsätter komma tillbaka år efter år. Det är ett roligt jobb, med mycket kreativitet och kundkontakt, där ingen dag är den andra lik, säger Helena.

Salongen står idag kvar med nästan samma inredning som invigningsåret 1964. Här finner den retrotokige gott om inspiration från såväl teakmöbler som härligt krämgula handfat och klassiska frisörstolar. Allt i prima skick.

Salong Helena

- Jag har valt att behålla originalinredningen som fungerar lika bra nu som då och som idag helt plötsligt är trendig igen. När jag har renoverat har jag hållit mig till samma retrostil som passar så bra i salongen. Förutom stilen är ljuset och de stora ytorna några av anledningarna till att jag stannat här så länge, berättar Helena.

Salong Helena är väl värt ett besök, såväl för den som behöver en klippning som för den som letar retroinspiration.

Dela den här sidan: