Mer fokus på olovlig andrahandsuthyrning

Olovlig uthyrning av lägenheter i andra hand har ökat, hos både MKB och andra bostadsbolag. MKB satsar nu mer resurser för att komma till rätta med detta. För våra kunder handlar det om trygghet. De ska veta vilka grannar de har. Som hyresvärd behöver vi veta vem som bor i lägenheterna.

Den som hyr ut sin lägenhet olovligt i andra hand löper stor risk att bli uppsagd. Det är hyresgästen med förstahandskontraktet som har det fulla ansvaret för lägenheten.

- Att veta vilka grannar man har är en trygghet för våra kunder. Det är skönt att veta vem som bor i trappan om man behöver ringa på hos någon granne, säger Mats Nilsson, förvaltningschef hos MKB Fastighets AB.

Att arbeta mot olovlig andrahandsuthyrning och andra oriktiga hyresförhållanden bidrar till en rättvis bostadsmarknad. När efterfrågan på bostäder är så stor som idag är det extra viktigt att MKBs lägenheter kommer ut på marknaden på rätt sätt till dem som står i bostadskö.

Det finns möjlighet att hyra ut sin lägenhet i andra hand under en begränsad period, till exempel om man ska studera eller arbeta på annan ort. Det krävs ett godkännande från MKB. Mer information om andrahandsuthyrning.

Dela den här sidan: