Mötesplatsen Lyckan samlar seniorer från hela staden

I samarbete med Malmö Stad driver MKB sedan den 11 januari i år Mötesplatsen Lyckan på Nydala. Hit är alla seniorer (55+) i Malmö välkomna på fika, föredrag, jympa och andra roliga och nyttiga aktiviteter som står på schemat alla dagar i veckan.

- Seniorer är en oerhört viktig grupp för MKB, inte minst för att de har en lugnande effekt i våra bostadsområden. Vi vill att seniorerna trivs och stannar hos oss så länge som möjligt. Därför är vi väldigt glada över att vi i samarbete med staden kan erbjuda en härlig och öppen mötesplats där man kan umgås och delta i olika aktiviteter, säger Anette Eriksson, projektledare senior på MKB Fastighets AB.

Även om mötesplatsen nyinvigdes i januari 2019 är Lyckan ingen ny träffpunkt. Seniorer i Nydala har kommit hit för fika och aktiviteter i tjugo år. Här har nämligen en samling frivilliga i föreningen Café Lyckan drivit ett mycket uppskattat café med aktiviteter som bingo och canasta med stöd från MKB. Tidigare var caféet öppet måndagar och fredagar och beroende av de frivilligas tid och ork. Café Lyckan är fortsatt engagerade men med hjälp av Shkurte Makoli, äldrepedagog på Malmö stad, kan mötesplatsen nu hålla öppet alla vardagar.

- Tack vare Malmö stad och MKB har vi nu längre öppettider och dessutom fler aktiviteter vilket i sin tur leder till att vi får hit fler människor. Det har öppnat upp mötesplatsen riktigt ordentligt och det behövs, säger Ann Britt Hansson som bor på Eriksfältsgatan och är aktiv i Café Lyckans styrelse.

- Det har också blivit svårare att hitta nya frivilliga som kan hjälpa till och antalet besökare har minskat under åren, därför är samarbetet mellan Malmö stad och MKB välkommet. Jag ser redan nu att många äldre som tidigare suttit ensamma i sina lägenheter kommer hit flera gånger om dagen och det är helt fantastiskt, säger Lillemor Steen, aktiv i Café Lyckans styrelse och boende på Eriksfältsgatan.

Mötesplatsen Lyckan finns på andra våningen, Eriksfältsgatan 71B. Öppet: måndag till fredag kl 10.00 – 15.00

Mer information och aktivitetsprogram hittar du här

Dela den här sidan: