Trivsamma hem för odling och gemenskap!

I juli öppnade vi dörren till vår visningslägenhet i nybyggda Synålen i Bunkeflostrand. Utanför hälsades besökarna välkomna med en Rosenböna. En symbol som visar att i det här boendet ska det inte bara odlas god grannsämja utan också egna grödor för den som vill.

Sarah Rayes, Bosocial konceptutvecklare på MKB, berättar att odlingen är ett sätt att skapa ett mervärde utifrån bra förutsättningar. Området är grönt och det finns redan en odlingstradition i form av kolonilotter. Synålen består av över 50 uteplatser som är perfekta att odla på. Odling skapar en fin gemenskap och får människor att mötas kring något trevligt, säger Sarah.

Ricardo och Emelie från Slottstaden fastnade bland annat för Synålen för att man kan odla här. Vi har ingen bra innergård att vistas på där vi bor nu, säger Ricardo. Här ser vi också fram emot att bo mer barnvänligt och bara kunna släppa ut barnen. Vi har fem barn tillsammans varav två bonusbarn i Bunkeflostrand så det blir perfekt att bo här, säger Emelie. Vi vill ha något mitt emellan landet och stan.

Även Irina gillar att det finns möjlighet att odla. Hon ska flytta från en villa i Kastanjegården till en tvåa i Synålen.
-Jag tycker att lägenheten är jättefin och att området känns lugnt, och så ser jag fram emot att få nära till stranden, säger hon.

-Det är bykänsla här och det gillar jag, säger Nima som cyklat hela vägen hit från familjens lägenhet i stan. Jag har fru och en son på tre år och vi vill bo större, lugnare och mer familjevänligt.

Synålen består av 11 stycken hus med 2 och 4 våningar och totalt 212 lägenheter om 1-4 rum och kök. De flesta med balkong eller uteplats.

Vill du också flytta till Bunkeflostrand?

I höst släpper vi fler lägenheter i Synålen. Anmäl ditt intresse här För att kunna söka behöver du stå i kö på Boplats Syd och betala en köavgift.

Dela den här sidan: