Problem med fasaden på nybyggt hus i Hyllie

Igår eftermiddag upptäckte entreprenören Serneke Bygg att fasadteglet hade börjat röra sig från sin ursprungsposition i MKBs nybyggda kvarteret Hemvistet i Hyllie. Området spärrades av och nu utreds hur entreprenören ska gå tillväga med åtgärder på ett säkert sätt.

- Entreprenören har säkerställt området och vi har informerat de boende om vad som gäller. Samtliga hushåll kommer att få daglig information veckan ut och vår husvärd kommer att vara tillgänglig hela tiden, säger Margaretha Söderström, kommunikationschef på MKB Fastighets AB.

Det råder för närvarande förbud att vistas på gården, balkonger och uteplatser och takterrass. Fönster ut mot gården ska vara stängda.

Under måndagen och tisdagen pågick inflyttning i de nya lägenheterna. En person (i marklägenhet) har behövt flytta ut. MKB har hjälpt personen att hitta en lägenhet att bo i under tiden problemen utreds och åtgärdas.

Serneke Bygg påbörjar idag nedtagning av tegel för att fastställa vad som har hänt och hur det ska åtgärdas på ett säkert sätt.
Tillägg 20190626, klockan 11.15: Nedtagning av teglet gick enligt plan och slutfördes rund midnatt natten till onsdag.
Tillägg 20190711: Utredningen är klar och entreprenören utför arbete, som beräknas pågå 10/7-23/8.

Dela den här sidan: