Nu kan Inga-Britt bo i Boogievagnen igen

För 60 år sedan flyttade Inga-Britt Jeppsson in i sin första egna lägenhet i Malmö. Det var i den så kallade Boogievagnen på Kronborg. Lägenheten var 23 kvadratmeter med egen toalett och dusch i källaren. Efter 53 år har Inga-Britt nu återvänt men den här gången gick flytten till den nybyggda Boogievagnen. Här kan hon bo och trivas tack vare modern standard som hiss och låga trösklar.

- Jag trivs väldigt bra i min nya lägenhet och här tar jag mig fram utan problem. Jag har ett rymligt badrum med egen tvättpelare, låga trösklar och alla bekvämligheter man kan tänka sig. Dessutom tar jag smidigt rullatorn till hissen och ner i källaren där elscootern väntar på mig, och därifrån rullar jag sen ut på stan. Bekvämligheten är en helt annan här än i min första lägenhet, men så har ju behovet ändrats med tiden också, säger Inga-Britt.

När hon flyttade in i den gamla Boogievagnen i Kronborg för 60 år sedan var standarden en helt annan.

- Året var 1958 och jag hade jobbat på Skånska banken i två år och samtidigt bott hemma i Skurup för att spara pengar. Via MKB fick jag min första lägenhet och möjligheten att flytta till storstaden. Här hade jag åtta roliga år! Visst, duschen var i källaren, men jag såg till att duscha hos en väninna istället, säger Inga-Britt om den första egna lägenheten.

Inga-Britt bor i den nya Boogievagnen

Under den tiden träffade Inga-Britt kärleken Lennart och tillsammans flyttade de till vad som skulle bli deras gemensamma hem i över 50 år. I en stor lägenhet på Triangeltorget växte familjen med både barn och barnbarn. Hemmet kompletterades dessutom av ett sommarhus i Rickarum som skänkte mycket glädje. Åren kom och gick och Lennart drabbades av demens på ålderns höst. När han fick plats på ett växelboende insåg Inga-Britt att hon behövde ett enklare och mer bekvämt boende och ställde sig i kö på Boplats Syd. Hösten 2018 gick Lennart bort, och behovet av ett nytt boende kom närmare.

- En dag fick jag syn på den nya Boogievagnen på Boplats Syd. De glada stunderna i min första lägenhet gjorde sig påminda. Jag anmälde mitt intresse till tio olika lägenheter i huset och till min stora glädje stod jag till slut som nummer ett i kö till en trea på första våningen.

Badrum i Boogievagnen

Som barn fick Inga-Britt polio, med en utsliten höft som resultat. I 55-årsåldern kom dessutom postpolio som kan drabba personer som haft polio i barndomen. Sedan dess har hon förlitat sig på rullator och elscooter. I det nybyggda huset är det enkelt att få plats med rullator, hiss förenklar livet liksom egen tvättmaskin och smart planlösning.

Är du också intresserad av att bo i en nybyggd lägenhet? Anmäl dig på Boplats syd och håll koll på MKBs nyproduktion

Dela den här sidan: