MKB bildar nytt bolag med Skanska och Tornet

Vid en presskonferens idag blev det offentligt att MKB bildar ett nytt bolag med Skanska och Tornet. Det nya bolaget ska bygga cirka 4 - 5 000 bostäder där Jägersro travbana finns idag.

MKB äger 45 procent, Skanska 45 procent och Tornet 10 procent. Ambitionen är att börja bygga 2024/2025 och det blir en mix av flerfamiljshus med bostadsrätter och hyresrätter, radhus och kanske kollektivboende. Kommersiell verksamhet och offentlig service ska också finnas för att göra den nya stadsdelen levande.

- Jag ser med glädje fram emot att MKB är en del av detta projekt. Att vi får vara med att omvandla dagens travbana till en modern och hållbar stadsdel med 4 000 – 5 000 nya bostäder till Malmöborna känns stort och ansvarsfullt, säger Marie Thelander Dellhag, vd för MKB.


Från vänster: Gunnar Hagman, vd Skanska, Marie Thelander Dellhag, vd MKB Fastighet AB, Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande och Göran Wendel, vd Tornet.

- Inom en ganska snar framtid kommer Malmö ha en halv miljon invånare. Staden ska fortsätta växa dynamiskt med blandad bebyggelse i alla delar. När trav- och galoppbanan anlades 1907 låg den långt utanför det övriga stadslivet. Nu ligger Jägersro snarare i centrums ytterkant. Jag är glad för att vi nu kan sätta igång med arbetet att skapa ett nytt levande område för bostäder och verksamheter i en attraktiv del av Malmö, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande i Malmö.

Fakta
Plats: Jägersro travbana med parkering utanför
Yta: 40 hektar
Byggstart: 2024/2025
Färdigbyggt: 2040-2050
Innehåll: 4 000 – 5 000 bostäder + lokaler för kommersiell och offentlig service
Bolagsform: Ett bolag med tre ägare
Ägarandelar: MKB 45 procent, Skanska 45 procent, Tornet 10 procent

Dela den här sidan: