MKBs vd ingår i Sveriges Allmännyttas vd-råd

MKBs vd Marie Thelander Dellhag ingår i det 14 personer starka vd-rådet. Hon representerar en av de största allmännyttorna i Sverige.

– Allmännyttan spelar en väldigt viktig roll för en hållbar bostadsmarknad. Utvecklingen av hållbara bostadsområden sker dock bäst i samarbete med flera aktörer. Jag är också glad för den samverkan som sker i Sveriges Allmännytta, där vi kan lära av varandra, och där jag nu har privilegiet att få ingå i vd-rådet, säger Marie Thelander Dellhag, vd MKB, i ett pressmeddelande från Sveriges Allmännytta.

I vd-rådet är varje region representerad av en företrädare för ett större företag och en företrädare för ett mindre. Vd-rådet är ett rådgivande organ till Sveriges Allmännyttas vd Anders Nordstrand och de utgör också Sveriges Allmännyttas stora delegation i Hyresmarknadskommittén. Vd-rådets representanter arbetar i rådet under två år.

Kort om Sveriges Allmännytta
Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisation för över 300 allmännyttiga kommunala och privata bostadsföretag över hela Sverige. Tillsammans äger och förvaltar medlemmarna över 850 000 bostäder.

Dela den här sidan: