Mycket nöjda kunder i MKB Fastighets första rökfria boende

Kunderna som flyttade in i MKBs första fastighet med rökfritt koncept i höstas är mycket nöjda. Det visar en nyligen genomförd kundundersökning av AktivBo. 100 procent svarar att de trivs i huset och i sin lägenhet. Susanne Forsberg, uthyrningschef på MKB, är mycket glad över det positiva resultatet.

-När vi bestämde oss för att satsa på rökfria fastigheter i vår nyproduktion var målsättningen framför allt att få en ökad trivsel. Många störs av rök runt sin egen bostad. Inte bara i trappor och gemensamma utrymmen, utan även på balkonger och uteplatser. Det är inte trevligt att flytta in i en lägenhet där någon har rökt, säger Susanne Forsberg.

97 procent av kunderna säger att de trivs i trappuppgången, på balkongen/uteplatsen och med MKB som värd. På frågan om varför man valde att flytta just till kvarteret Sjöporten i Västra hamnen nämndes framför allt att det var på grund av att det är rökfritt. Att fastigheten ligger på ett lugnt och attraktivt läge i Malmö var andra anledningar.

Undersökningsföretaget Aktiv Bo genomför också benchmarking där resultatet jämförs med andra bostadsbolag. Förutom höga trivselbetyg ger MKBs kunder ett bättre betyg till trygghet (100 %) och säkerhet (97 %), kvalitet (90 %), ljudisolerin (93 %) och luftkvalitet (86 %) än vad Aktiv Bo brukar se hos andra bostadsbolag.

MKB fortsätter nu att utveckla rökfria fastigheter i Hyllie och på Limhamn.

Fakta/Så fungerar MKBs rökfria fastigheter
I MKBs rökfria fastigheter är alla utrymmen rökfria – lägenheter, trapphus, balkonger, uteplatser och alla övriga gemensamma utrymmen. Det gäller både för de som bor i husen och för besökare. Kunderna tecknar avtal med MKB om att vara rökfria i och kring sitt hem. Om någon röker hanteras det som en vanlig störning.

Läs mer www.mkbfastighet.se/rokfritt

Citat från när kunderna flyttade in:

– Det är helt rätt att MKB satsar på rökfritt, säger Helena. Jag är så glad för det. Jag har varit på väg att flytta uppåt landet för att kunna bo rökfritt, men det behöver jag inte nu.

Malin som är född på 90-talet tycker att det här är framtidens boende. – Min generation värnar mycket om miljö och hälsa, säger hon.

Matti som bott 30 år i en gammal lägenhet i Rörsjöstaden tycker att det rökfria konceptet är kanon. Han är glad över att äntligen slippa andas in grannarnas rök och säger att han hoppas få leva några år längre nu.

Dela den här sidan: